Warning: file_get_contents(https://www.rumble-it.nl/tempjson/wwwbginstallatienl): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/bginstallatie/domains/bginstallatie.nl/public_html/cc_tempsec.php on line 17
BG Installatie behaalt SCIOS-certificaat

BG Installatie behaalt SCIOS-certificaat

Onlangs hebben wij het SCIOS certificaat behaald voor Scope 8 en Scope 10 inspecties. Dit betekent dat wij nu officieel erkend bedrijf zijn om op een professionele manier elektrische installaties, belichtingsinstallaties en apparatuur te inspecteren en klanten in de tuinbouw te voorzien van een erkende Scope keuring. 

Op deze pagina zullen we wat dieper ingaan op wat de SCIOS-certificering inhoudt, de voordelen die het biedt voor jou als klant en hoe het ons als technisch installatiebedrijf nog beter in staat stelt om onze werkzaamheden uit te voeren.

Wat zijn Scope 8 en 10 inspecties?

Als technisch installatiebedrijf in de tuinbouw is het van groot belang om te beschikken over de juiste certificeringen zoals de SCIOS Scope 8 en Scope 10 voor het keuren van elektrische installaties zoals belichtingsinstallaties. Maar wat houden deze inspecties nu precies in?

Het grootste verschil is dat een Scope 8 keuring is gericht op de arbeidsveiligheid van een installatie en Scope 10 is gericht op de brandveiligheid. 

Met Scope 8 wordt de veiligheid van een bestaande installatie gecontroleerd en vastgelegd. Daarnaast wordt er gecontroleerd op het veilig gebruik van deze installatie en wordt er preventief gekeken hoe letsel voorkomen kan worden bij gebruikers van de elektrische installatie.

Met een SCIOS Scope 10 certificering zijn wij als technisch installatiebedrijf in staat om de veiligheid van de elektrische installaties in gebouwen en kassen te waarborgen. Dit omvat niet alleen de installaties zelf, maar ook alle aangesloten apparatuur en machines. 

Scios Certificaat Scope 8 en Scope 10

Aangezien dit elektrisch materieel, en vooral de belichtingsinstallatie, een potentieel brandrisico vormt, kunnen verzekeraars vragen om een Scope 10 inspectie. Deze keuring moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde en onafhankelijke inspecteur zoals bijvoorbeeld BG Installatie. Door het uitvoeren van (periodieke) Scope 10 keuringen kunnen bedrijven en installatie-eigenaren een aantal voordelen behalen, zoals: 

  • Preventieve inspecties die bijdragen aan de veiligheid van het bedrijf 
  • Het voorkomen van mogelijke (brand-) schade
  • Een toename in de bedrijfszekerheid van het elektrisch materieel 
  • Het voldoen aan de eisen van de verzekering.

Beide scopes omvatten inspecties op het gebied van elektrische veiligheid, zoals de aanwezigheid van aardlekschakelaars, het testen van elektrische apparatuur en het inspecteren van elektrische aansluitingen.

Voordelen van Scope 8 en Scope 10 inspecties

Het behalen van het SCIOS certificaat voor Scope 8 en Scope 10 inspecties brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst zijn wij nu in staat om op een professionele manier elektrische installaties en apparatuur te inspecteren, waarbij wij voldoen aan de gestelde kwaliteitseisen. Dit verhoogt de veiligheid voor onze klanten en zorgt ervoor dat wij ons werk nog beter kunnen uitvoeren.

Daarnaast zijn wij met het behalen van het SCIOS certificaat ook in staat om de klant te voorzien van een officieel erkende Scope keuring. Dit houdt in dat wij met onze inspecties kunnen aantonen dat de elektrische installaties, belichtingsinstallaties en apparatuur voldoen aan de wettelijke normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.

Heb jij een Scope 8 en/of Scope 10 keuring nodig?

Wil je een Scope 8 of Scope 10 keuring laten uitvoeren of ben je geïnteresseerd in beide keuringen? Bij BG Installatie staan gecertificeerde en vakkundige inspecteurs voor je klaar om kritisch naar jouw elektrische installatie te kijken. Met onze ruime ervaring in zowel grote als kleine installaties, op verschillende locaties en voor diverse bedrijven en opdrachtgevers, bieden wij een passende oplossing voor elk inspectievraagstuk. 

Neem vrijblijvend contact op met BG Installatie voor meer informatie:

Mail: mia@bginstallatie.nl

Telefoon: 0174-415081